barszcz czerwony

barszcz czerwony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • ocet winny

    do smaku
  • cukier, sól, pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    wg uznania
  • ziele angielskie całe

    wg uznania
  • majeranek

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki myjemy i obieramy.Kroimy w cienkie plasterki.Zalewamy zimna woda,tak by byly zasloniete i gotujemy najwyzej 30 minut.Odstawiamy w chlodne miejsce na 3-5 godzin.Marchew i pietruszke scieramy na tarce gptujemy oddzielnie,pieprz i ziele tez..Gotujemy 40 minut.Przecedzamy i laczymy z wywarem z burakow.Doprawiamy octem,sola,cukrem,majerankiem i pieprzem.Podgrzewamy i podajemy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

29.08.2011 09:23
SUPER

Karolcia12

17.04.2011 21:10
pyszny barszczyk

Kate131

01.08.2010 07:42
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat