Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaczna grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 2 ziarenka
masło 1 łyżka
bulion wołowy 2 litry
śmietana 180 ml
natka pietruszki 1 do posypania
włoszczyzna suszona 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziarenek
prawdziwki 40 dag
podgrzybki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smaczna grzybowa

Kroki postępowania

1
Grzyby jeśli świeże należy dokładnie oczyścić i pokroić w plasterki. Ja użyłam tegorocznych mrożonych,( mam już zapas na zimę) wrzucam na rozgrzane masło, podlewam wodą ( około 100 ml) dodaję włoszczyznę, i przyprawy, duszę jakieś 15 minut ( aż grzyby się odmrożą)
Krok 1 - Smaczna grzybowa foto
2
Następnie zalewam gorącym bulionem. Gotuję do miękkości grzybów. Śmietanę hartuję gorącą zupą i wlewam do całości.
Krok 2 - Smaczna grzybowa foto
3
Na koniec sypię obficie posiekaną natkę pietruszki. Doprawiam mielonym pieprzem i solą , lub przyprawą w płynie.
Krok 3 - Smaczna grzybowa foto
4
Podaję z lanymi kluskami, ziemniakami, makaronem lub solo.
Krok 4 - Smaczna grzybowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 23.10.2012 23:16
pyszna zupa, pięknie podana :)
zbysiowa 20.10.2012 11:15
Dziękuję:)
monisia8585 18.10.2012 18:18
wyglada apetycznie
czekoladka_m 18.10.2012 17:54
Ale pyszniutka, idealna na jesienne chłody:)
Katarzyna54 18.10.2012 17:25
fajna
artur7 18.10.2012 17:04
fajnie
Justyna28 18.10.2012 16:39
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak