Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z kurczakiem i grzybami leśnymi
Kroki postępowania
W międzyczasie przygotować sos i farsz. Niestety nie zrobiłam żadnego zdjęcia sosu (zapomniałam), ale:
Cebulę na sos obrać i drobno posiekać. Cukinię umyć i pokroić w małą kostkę, pomidora obrać i pokroić w nieco większą kostkę. Wlać oliwę do rondla i wrzucić cebulę - dałam tym razem olej z czerwonej palmy i rzepaku, ale z reguły dodaję olwę, dlatego ją ujełąm w składnikach - olej jednak sprawdził się super, choć nie warto za nim biegać jedynie dla tego dania. Warto w ogóle. Smażyć aż cebula się zeszkli. Dodać cukinię i pomidora, smażyć kilka minut, aż warzywa zmiękną, dodać przecier i dokładnie wymieszać pozostawiając całość ok. 1 minutę na delikatnym ogniu. Wlać bulion lub wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować na niedużym ogniu pod częściowym przykryciem (pryska), aż delikatnie zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem.