Sałatka ryżowa Eli

Sałatka ryżowa Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • wędzone pałki kurczaka

    4 sztuki
  • rzodkiewki

    1 pęczek
  • cebulka dymka lub szczypiorek

    1 pęczek
  • ogórek konserwowy Smak

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
  • majonez

    według uznania
  • ogórki kwaszone

    3 posiekane
  • jaja na twardo

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalać wrzącą wodą,gotować 20 minut,odcedzić na sitku,przelać zimną wodą i odsączyć.Mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.Oczyszczoną paprykę,rzodkiewki,ogórki i jajka pokroić w kostkę.Szczypiorek posiekać.Do miski włożyć ugotowany,ostudzony ryż,dodać resztę pokrojonych składników,sól,pieprz,majonez według uznania i wymieszać.Sałatke wyłożyć do salaterki i udekorawać rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

manaika

03.02.2011 00:22
chyba muszę ją wypróbować...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat