Gruszki w syropie

Gruszki w syropie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    350 dag
  • cukru

    1 kg
  • spirytusu

    1/16
  • Syrop:

    ¼ litra
  • woda

    ¼ litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Syrop gotować 15 minut zbierać co jakiś czas pianę jaka powstaje. Obrane i pokrojone gruszki wkładać do wrzącego syropu i gotować na pół miękko. Przelać do słoików a na dno można wrzucić kilka goździków i pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwusia

25.04.2012 23:24
bardzo lubie :)

Małgorzata106

05.01.2011 20:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat