Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z kremówką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO UCIERANE
margaryna pół kostki
cukier pół szklanki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Masa serowa
olej pół szklanki
ser biały 1,20 kg
śmietana kremowa 30% lub 36% pół szklanki
mleko pół szklanki
budyń śmietankowy 8 dag
jajko 10 sztuk
cukier 1 i 1/3 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kremówką

CIASTO UCIERANE: margarynę, cukier puder i żółtka utrzeć ze sobą. Z białek ubić pianę, dodać do masy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i też dodać do masy (najlepiej przesiane). Wymieszać dokładnie. Taką masę wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. MASA SEROWA: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać ser, budyń, olej, mleko. Cały czas ucierając. Później dodać kremówkę (nie ubitą). Na koniec ubić pianę z białek i wmieszać RĘKĄ. Tak powstałą masę wyłożyć na ciasto na brytfannie. Wszystko piec ok. 55-60 minut w 180 st. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 28.12.2013 10:40
bardzo je lubię
plocia 22.10.2013 19:37
Te Twoje ciasta są obłędne
Justyna87 12.11.2012 18:27
super
adelajda 15.10.2012 09:22
serniki to ja lubię
Barbara/zuza22_85 15.10.2012 09:15
smaczny
cukiereczek 15.10.2012 09:08
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak