Pomidory po prowansalsku

Pomidory po prowansalsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    3 sztuki
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 łyżeczki
  • tymianek

    1/2 (świeży)
  • parmezan

    3 starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory umyć i przekroić na pół. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy i ułożyć na niej pomidory stroną przekrojoną w dół. Delikatnie je podsmażyć z jednej strony. Następnie przełożyć je do naczynia żaroodpornego( wysmarowanego oliwą), posypać posiekanym czosnkiem, tymiankiem i natką pietruszki, parmezanem i zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

14.10.2013 15:21
super pomidorki

IKrakowianka

02.01.2013 20:51
fajne

Iwusia

23.07.2011 22:47
zapowiada się bardzo smacznie

patusia

03.06.2011 23:57
pycha

hastalavista

08.12.2010 16:57
brzmi świetnie!

Kate131

15.07.2010 07:55
smaczne

sylwiachmiel

14.07.2010 17:02
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat