Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki schabowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
cebule 3 sztuki
olej do smażenia
serek topiony 1
sól dosmaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat dosmaku
wykałaczki
marchew 1 szt
grzyby leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać,pokroić w kostkę, ztrzeć marchewke, dać na patelnie. Zeszklić.
Krok 1 - Roladki schabowe foto
2
Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem i posolić.
Krok 2 - Roladki schabowe foto
3
Każdy plaster mięsa posmarować serkiem topionym posypać podsmażoną cebulą i marchewką .
Krok 3 - Roladki schabowe foto
4
na to można dać grzyby
Krok 4 - Roladki schabowe foto
5
zwinąć w roladkę i z piąć wykałaczką.
Krok 5 - Roladki schabowe foto
6
Roladki dać do naczynia żaroodpornego i zalać szklanką wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni,piec przez godzinę.Posypać ziołami.
Krok 6 - Roladki schabowe foto
7
Smacznego.
Krok 7 - Roladki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 08.07.2014 19:00
ciekawe takiee
Aannkaa82 19.02.2013 19:38
Bardzo apetycznie wyglądają.
AURELKA 10.02.2013 16:53
napewno pyszne
KasiaK90 28.11.2012 19:24
pyszniutkie
MartaKarasia90 18.11.2012 15:57
pychota ;)
reniatka 07.11.2012 15:44
smacznie wyglada
Justyna/Dzastus 07.11.2012 13:42
Z serkiem świetne roladki
Justyna/Dzastus 07.11.2012 13:42
Z serkiem świetne roladki
kasiek 31.10.2012 10:48
pyszniutkie są takie roladki
Jodaj 23.10.2012 09:44
roladki :) uwielbiam :)
gusia1000 19.10.2012 21:11
Zawsze dobre.
Rafał10 14.10.2012 21:17
apetycznie wygląda
sylwiusia055 14.10.2012 16:11
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak