Grzanki z pastą jajeczno-serową

Grzanki z pastą jajeczno-serową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2-3
  • łyżki majonezu + ew. 2 łyżki śmietany jeśli pasta będzie zbyt sucha

    2-3
  • łyżki posiekanego szczypiorku i koperku

    2-3
  • ser biały twarogowy

    15-20 dag (półtłusty)
  • chleb

    kilka \kilkanaście kromki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Jajka, ser, majonez, szczypiorek i po odrobinie przypraw włożyć do małego pojemnika blendera, zmiksować na gładką masę, spróbować i ew. doprawić. Kromki bułki opiec w tosterze albo w piekarniku na blasze. Każdą posmarować pastą. Ułożyć na sałacie, przybrać plasterkami ogórka i pokrojonymi pomidorkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta-25

03.08.2011 10:18
Muszą być pyszne :)

Grazyna0211

20.05.2011 12:10
zgadzam się w 100% takie pasty są pyszne!

Ewa111

19.04.2011 17:06
bardzo pyszna taka pasta

Sarenka

16.01.2011 14:46
Tez lubie takie pasty.

Ewelina47

02.12.2010 12:44
łądniutkie i pewnie pyszne

SmacznaPyza

20.11.2010 09:54
ja też, są nawet lepsze od wędlin ze sklepu i za każdym razem można zrobić inną

Ewa104

20.11.2010 07:19
Uwielbiam wszelkie pasty, kanapki,grzanki i ładnie przybrane.

eli_555

29.10.2010 23:26
pycha

pawel007

16.09.2010 07:47
mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat