Sernik na zimno z jagodami

Sernik na zimno z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogezniozowany waniliowy

    4 szt
  • jajka

    4 szt
  • cukier

    3/4 szkl
  • jagody

    min 1/2 litra
  • galaretki

    2 szt
  • żelatyna

    4-5 łyżeczek
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrami, dodać serki, z białek ubićpianę,dodaći delikatnie wymieszać.Dodac rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę.Na dno tortownicy układamy biszkopty,na to wylewamy masę.posypujemy jagodami,delikatnie mieszamy, uzupełniamy na górze jagodami i zalewamy tęzejącą galaretką.Ja rozpuszczam 2 galaretki w mniejszej ilości wody niż pisze na opakowaniu.Dajemy do lodówki i czekamy aż zastygnie.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (37)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

12.04.2014 13:02
przepyszny serniczek

Margo1

24.02.2013 17:40
mogłabym jesc go codziennie

ewelinapac

26.10.2012 22:57
super

BozenA

08.06.2012 11:17
mniam

BozenA

08.06.2012 11:17
mniam

Jastinka

01.04.2012 22:40
świetne

iknbozka

16.01.2012 18:58
mniam

czekoladka_m

05.01.2012 16:43
szkoda, że na świeże jagody trzeba tak długo czekać:(

Iwona43

22.11.2011 18:55
smakowicie wygląda:)

edyta44

12.11.2011 10:03
pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat