Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z rabarbaru, jogurtu i budyniu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 500 g
cukier 1/2 szkl.
woda 1/3 szkl.
budyń czekoladowy 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier 2 łyż.
jogurt naturalny 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z rabarbaru, jogurtu i budyniu

Budyń rozrabiam w 1 szklance mleka, resztę mleka zagotowuję z cukrem, dodaję mieszankę budyniową i gotuję gęsty budyń, odstawiam, Rabarbar myję, kroję w kawałki, umieszczam w garnku, dodaję cukier i wodę, gotuję na małym ogniu do miękkości, mieszając. Zostawiam do ostudzenia. Do naczyń układać warstwowo ostudzony budyń, mus rabarbarowy i na wierzch jogurt naturalny. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.10.2012 10:47
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak