Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwa tymiankowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1 butelka
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwa tymiankowa

Do butelki wkładamy pęczek tymianku. Musi on być suchy wolny od wilgoci inaczej oliwa zacznie nam pleśnieć. Butelke zalewamy oliwą. Po 2 tyg wyjmujemy tymianek.
Można dokładnie to samo zrobić z tymiankiem suszonym. Wtedy go nie trzeba wyciągać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 06.10.2012 15:23
bardzo fajny pomysł :-)
Mysiunia 06.10.2012 12:58
robiłam z czosnkiem, z tymiankiem (świeżym) jeszcze nigdy, ale może wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak