W przygotowanym naczuciu przesiac make z proszkiem i soda. Maslo calkowicie rozpuscic i schlodzic. Cytryne sparzyc i zetrzec skorke na tarce o drobnych oczkach. Jajka utrzec z polowa szklanki cukru, cukrem wanilinowym i maslem na piane. Banany obrac, pokroic na kawalki, np. na kosteczke, wrzucic do miski. Banany skropic sokiem z polowy cytryny, dodac jogurt, odrobinke soli, smietane, i reszte cukru., wszystko zmiksowac do uzyskania gladkiej masy. Do masy jajecznej, dodawac stopniowo mase bananowa, ciagle mieszajac - najlepiej drewniana lyzka, nastepnie w ten sam sposob dodawac make (po trochu, ciagle mieszajac lyzka). Dodac skorke z cytryny i dokladnie wymieszac. Forme wysmarowac tluszczem i opruszyc bulka tarta. Piec 40-50 minut w temp 170-180 stopni. Po upieczeniu ciasto wyjac z piekarnika i pozwolic by ostyglo. Gdy przestygnie wyjac i polac polewa czekoladowa. Przepis na polewe czekoladowa znajdziesz w zbiorze moich przepisów. Wieniec jest bardzo wilgotny i przez kilka dni zachowuje swoj aromat i swiezosc. Wieniec mozna upiec w formie na babke.