Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 g
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    150 g
  • sól

    do smaku
  • cukier

    3 łyżki
  • mleko

    1 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • budyń

    1 opakowanie
  • wiórki kokosowe

    do smaku
  • posypka kolorowa

    do smaku
  • posypka czekoladowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, masła, jajka, szczypty soli, mleka, kakao oraz cukru wyrobić ciasto na jednolitą masę. Ciasto zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na ok 30 min. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować i powycinać kwadratu. Ciasto włożyć do foremek. Widelcem lekko podziurkować. Piec ok 25-30 min w temp. 180\'C. Gotowe pozostawić by przestygły. Babeczki smarujemy dżemem po całej powierzchni w środku. Gotujemy budyń wg przepisu na opakowaniu. Nakładamy na babeczki. Posypujemy kokosem oraz posypkami. Podawać zimne. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

25.10.2013 19:15
pyszne maleństwa;)

RenataZ-et

05.06.2013 18:37
przepyszne

Angelika10

21.05.2013 09:43
mniam... zjadłabym :)

caralajna

12.04.2013 07:12
świetne babeczki

Zoso

03.07.2012 22:32
apetycznie wygląda

Anna210

04.04.2011 11:41
poproszę o jedna :)

Koper

26.02.2011 14:12
jakie fajne- super babeczki :)

MarianM

16.07.2010 00:40
Podoba mi się zdjęcie ostatnie z tym ugryzionym kawałkiem ~ musisz mieć dobry zgryz taki równy. Do tego ładny talerz i smaczne ciastka.

Ewa111

15.07.2010 20:16
śliczne i pyszne

IlonaAlbertos

15.07.2010 00:03
Pyszne są takie babeczki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat