Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 6 kg
cukier 5 kg
cytryna 5 sztuk
wanilia 2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: dzem truskawkowy

Truskawki oszypułkowujemy, umyte wkładamy do garnka. Delikatnie rozgniatami i dodajemy przekrojone laski wanilii oraz cukier. Dalej dodajemy sok z cytryny dokłądnie wyciśnięty. Smażymy na małym ogniu średnio około 60-70 minut. Musimy pamietac by często mieszać. Gęsty dzem przekładamy do oczyszczonych słików, zakręcamy i odwaracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 03.12.2012 20:00
bardzo taki lubię, nawet teraz bym zjadł z takim kanapke
TEtalicha 15.10.2012 21:41
i do bulki i mleka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak