Gulasz rybny

Gulasz rybny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka kukurydzy

  • puszka groszku

    1
  • cebula biała

    3 sredniej wielksoci
  • ziemniaki

    4-5 duzych
  • rosół

    1 litr
  • natka pietruszki

    peczek
  • lub pomidory

    4
  • papryka słodka mielona

    do smaku
  • kolendra

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • majeranek otarty

    do smaku
  • papryka czerwona

    1
  • koncentrat pomidorowy

    4 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyc, osuszyc i pokroic w wieksza kostke. Warzywa obrac, umyc i pokroic w kosteczke, warzywa z puszki odcedzic. Do wrzacego rosolu wrzucamy przyprawy (poza majerankiem) i cebule, gotujemy przez 5 minut, potem wrzucamy ziemniaki i papryke, gotujemy kolejne 10-15 minut, po czym wrzucamy kukurydze i groszek. Po okolo 10 minutach gotowania, dodajemy pomidory i koncentrat, lub sam koncentrat, zagotowujemy i wrzucamy rybe z pietruszka. Gotujemy do momentu, gdy wszystkie warzywa beda miekkie a ryba ugotowana, co nie trwa dlugo, bo jak wiemy ryba nie potrzebuje dlugiego czasu gotowania :).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

02.12.2012 15:58
fajne ;)

anemon

20.12.2011 07:34
Fantastycznie wygląda i jestem pewna, że tak samo smakuje.

ZEWA

24.09.2011 08:56
nie jadłam jeszcze gulaszu rybnego, ciekawa propozycja

wedith1

04.05.2011 20:36
Ooooo, coś nowego..... rewelacyjnie wygląda! Jestem za!

eli_555

04.02.2011 23:21
pychotka

PaniMISIOWA

25.12.2010 08:25
fajny

agnieszka189

20.10.2010 10:17
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat