Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki miętowe z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 średnia sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
ser żółty 15 dag
krople miętowe 0,5 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki miętowe z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinię umyć i obrać ze skórki. Następnie zetrzeć ją na tarce, dodać sól i odstawić na około 30 minut (aż puści sok). Po upływie czasu odsączyć sok z cukinii, dodać jajko, bułkę tartą, starty (lub drobno pokrojony) ser, krople miętowe i przyprawy.
Krok 1 - Placuszki miętowe z cukinii foto
2
Rozgrzać olej na patelni i smażyć placuszki do zarumienienia.
Krok 2 - Placuszki miętowe z cukinii foto
3
Podawać ze śmietaną
Krok 3 - Placuszki miętowe z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 28.09.2012 10:33
pyszności z cukini
Rafał10 28.09.2012 10:27
Brzmi smakowicie.
ilka_86 28.09.2012 09:51
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak