Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki smażone na maśle i oliwie

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 700 g
oliwa 4 łyżki
masło 2 łyżki
sól
świeżo zmielony kolorowy piepr

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki smażone na maśle i oliwie

Pieczarki oczyszczamy. W razie potrzeby płuczemy w letniej wodzie. Na patelni rozpuszczamy masło i oliwę. Mocno rozgrzewamy i wsypujemy pieczarki. Mieszamy aby ładnie się obsmażyły z możliwie każdej strony.

Smażymy krótko, aby grzyby mnie puściły soku i zachowały przez to walory smakowe i aromatyczne. Gasimy ogień i doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.12.2014 13:10
smaczna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak