Sos słodko- kwaśny (omacka)

Sos słodko- kwaśny (omacka)

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory

    1,5 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • papryka ostra

    3 łyżeczki
  • sól

    2 łyżeczki
  • ziele angielskie

    20 ziaren
  • pieprz czarny ziarnisty

    2 łyżeczki
  • liście laurowe

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • ocet 10 %

    3/4 szklanki
  • gorczyca

    do smaku
  • jabłko kwaśne

    8 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory pokroić, odparować w sokowniku i przetrzeć przez sito. Jabłka i cebulę drobno zmielić. Pomidory, zmielone jabłka i cebulę przesmażyć z dodatkiem wszystkich przypraw. Gorące przełożyć do słoików i ustawić do góry dnem. Taki sos jest może być wykorzystany do picy, spaghetti ,mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat