Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
koperek 2-3 łyżki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
olej 2 łyżki
cebula czerwona 1 szt
sól do smaku
sok z cytryny 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem, papryką i cebulą

Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i oczyszczone z gniazd nasiennych, pokrojone w kostkę papryki, podsmażyć. Na drugiej patelni z masła i mąki zrobić zasmażkę. Kapustę poszatkować, włożyć do rondla, wlać wodę, dodać odrobinę soli i gotować. Gdy kapusta jest na pół miękka dodać paprykę z cebulą, gotować do miękkości. Pod koniec połączyć z zasmażką, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 23.08.2013 23:37
fajny pomysł:-)
Katarzyna59 15.11.2012 18:19
super smaczne
caralajna 18.09.2012 11:01
bardzo smaczna
olkaaa 17.09.2012 10:10
bardzo taką lubię
Zdzisław 16.09.2012 22:17
smacznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak