Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe krakersy o smaku serowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier drobny 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
masło 75 g
Sól ziołowa jodowana Prymat do posypania
papryka mielona do posypania
Sól czosnkowa jodowana Prymat do posypania
woda zimna 1/2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 3/4 łyżeczki
ser żółty 150 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe krakersy o smaku serowym

Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, uformować w kulę i schłodzić przez 1 godzinę.

Ciasto rozwałkować od razu na blaszce lub na papierze, jak najcieniej się uda. Prze pieczeniem kolejne porcje krakersów posypać według upodobania - solą ziołową, papryką lub solą czosnkową.

Piec w 220stopniach przez ok.5 min, do zezłocenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak