Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z domową fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia do smaku
koperek do smaku
olej 2 łyżki
ocet 1 łyżka
cukier szczypta
sól do smaku
kapusta pekińska 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
majonez 1 słoiczek
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z domową fetą

1.Przygotowanie sera: Ser biały kroimy w kostkę. Olej i ocet mieszamy z 2 łyżkami wody, dodajemy szczyptę bazyli, koperku , cukru i soli. Wszystko razem dokładnie mieszamy i polewamy ser. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.

2. Przygotowanie sałatki: Kapustę drobno siekamy i dodajemy pokrojony pomidor i paprykę oraz kukurydzę. Czosnek miażdżymy i dodajemy do majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy zrobiony wcześniej ser „feta” i przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ciekawska 18.11.2013 09:22
wygląda bardzo apetycznie
Neetka90 18.09.2012 13:35
bardzo pyszna
parysek10 14.09.2012 15:50
ale apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak