Przepis i sposób przygotowania na: Conchiglie w dwóch smakach
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Mięso mielone usmaż na niewielkiej ilości tłuszczu. Przypraw, dodaj bazylię i przecier pomidorowy. Podgrzewaj do zgęstnienia sosu.
Cebulę obierz, opłucz w zimnej wodzie i pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle.
Pieczarki oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dodaj do cebulki i smaż, dodając pod koniec Kucharek i świeży pieprz. Dodaj śmietanę i podgrzewaj do zgęstnienia.
Muszle faszeruj przygotowanymi sosami nakładając po ok. 2 łyżeczki. Jedną bolońskim, kolejną muszlę sosem pieczarkowym.
Układaj w naczyniu żaroodpornym, posyp żółtym serem i zapiekaj do rozpuszczenia sera (ok. 10 minut).
Podawaj na ciepło.
Smacznego!