Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z makrelą i porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
por 2 szt
wędzona makrela 1 szt
olej rzepakowy
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z makrelą i porem

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Por białą część kroimy w cieniutkie plasterki solimy i lekko ugniatamy odstawiamy . Oliwki odcedzamy dodajemy do ryżu . Makrele obieramy z skóry i ości i rozdrabniamy .Dodajemy do ryżu . Gdy por zmięknie dodajemy do sałatki . Wszystkie składniki mieszamy . Doprawiamy olejem pieprzem i solą .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 12.09.2012 15:13
lubię surówki z porem:)
miki47 12.09.2012 09:52
pycha
wiola333 12.09.2012 09:50
mniam
Andysz 12.09.2012 09:38
pycha;)
iwa643 12.09.2012 09:35
Polecam na imprezę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak