Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana nadziewane kurkami i szpinakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
kurki 15 dekagram
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
szpinak 20 dekagram
ser feta 100 gram
oliwa 1 łyżka
koperek
sól
pieprz
\"ognista mieszanka przypraw\"
ser mozarella 20 dekagram

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana nadziewane kurkami i szpinakiem

Bakłażana myjemy, kroimy w cienkie paski i grillujemy lub opiekamy na patelni. Kurki czyścimy i płuczemy. Cebulę, kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy i dusimy razem z kurkami na oliwie około 5 min. Szpinak myjemy, suszymy i dodajemy na koniec do podsmażonych kurek; dusimy wszystko 2 min. Na koniec posypujemy potrawę świeżym, drobno pokrojonym koperkiem, dodajemy ser feta oraz doprawiamy solą, pieprzem oraz ognistą mieszanką przypraw. Naczynie żaroodporne lekko polewamy oliwą.

Na grillowane bakłażany nakładamy farsz z kurek i szpinaku a następnie zwijamy w roladki. Układamy roladki w naczyniu, doprawiamy lekko solą i pieprzem a na koniec posypujemy startym serem mozzarella. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni i pieczemy roladki około ½ godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 05.12.2012 22:25
świetny pomysł
Wiesława1 10.09.2012 07:46
fajne
Cukiereczek13 10.09.2012 00:17
pyszne danie :)
manaika 09.09.2012 22:56
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak