Soljanka

Soljanka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówki

    500 g
  • kiełbasa zwyczajna

    100 g
  • cebule

    2 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • marchewki

    2 szt
  • cytryna

    1 szt
  • czarne oliwki

    100 g
  • czosnek

    5 ząbków
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ogórki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso, marchewki i 1 cebulę zalewamy 2 litrami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotujemy aż mięso będzie miękkie. Gotowy wywar przecedzamy, a mięso kroimy w paseczki. Drugą cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle wraz z czosnkiem. Osobno podsmażamy pokrojoną kiełabsę. Ziemniaki kroimy w kostkę i wszystkie te składniki oraz mięso wrzucamy do bulionu. Kiedy ziemniaki będą miękkie do zupy dodajemy pokrojone i podsmażone na maśle ogórki kiszone, oliwki oraz koncentrat pomidorowy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a w razie potrzeby dokwaszamy sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

20.07.2011 11:15
super

ronald88

13.07.2011 05:01
super

darus

26.06.2011 16:55
super przepis

Ania67

12.05.2011 21:36
oryginalne

joanna77

20.04.2011 14:44
fajny przepis

Juleczka20

27.03.2011 09:28
bardzo fajne

KasiaK90

23.03.2011 07:45
ciekawe

gosia47-47

28.10.2010 12:29
fajne

ewelina63

25.10.2010 16:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat