Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 saszetki
sól 0,5 łyżeczki
cynamon 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
masło 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Kroki postępowania

1
Ugotuj ryż na sypko.
Krok 1 - Ryż z jabłkami foto
2
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce( na grubych oczkach).Wymieszaj z cynamonem.
Krok 2 - Ryż z jabłkami foto
3
Połowę ryżu ułóż na posmarowane masłem naczynie żaroodporne, następnie nałóż na niego jabłka i drugą połowę ryżu. Aby ryż się zarumienił posmaruj go odrobiną masła. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30-40 minut. Po wyjęciu posyp cukrem i cynamonem.
Krok 3 - Ryż z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 14.03.2013 13:39
Bardzo smaczna potrawa:)
Elżbieta17 27.01.2013 19:53
pychota:)
Malinka 22.12.2012 21:25
Ja dodaję jeszcze bitej śmietany, ale w tej wersji też jest smaczny.
smile 31.10.2012 11:47
swietne danie na szybko;)
Mysiunia 13.09.2012 18:48
Pychota! :)
Ewa6274879 10.09.2012 10:52
smakowity :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak