Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leczo domowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gram
cebula biała 200 gram
papryka 300 gram
kiełbasa 500 gram
pomidor 500 gram
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: leczo domowe

Kroki postępowania

1
cebulę kroimy w kostkę, i smażymy na oleju aż zmięknie. dodajemy do niej pokrojone w ćwiartki pieczarki i chwilkę dusimy,
Krok 1 - leczo  domowe foto
2
po krótkim czasie dodajemy paprykę i również wcześniej pokrojoną kiełbaskę by o ina oddała swój smak. na sam koniec pomidory ponieważ są najbardziej kruche i miękkie.
Krok 2 - leczo  domowe foto
3
gdy wszystko będzie miękkie doprawiamy wg uznania sola i pieprzem możemy podawać z pieczywem ja dziś jadłam z naleśnikami
Krok 3 - leczo  domowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 05.12.2012 11:17
pyszne
kaja1991 06.09.2012 21:04
z pieczarkami tez super smakuje;)
Katarzyna40 05.09.2012 20:55
smaczne :)
Konczi 05.09.2012 20:03
mniam lubię leczo ale robię bez pieczarek
Konczi 05.09.2012 20:03
mniam lubię leczo ale robię bez pieczarek
owca441 05.09.2012 19:36
dobre na kolację
kaja1991 05.09.2012 19:33
pyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak