Kapuśniak Mazowiecki

Kapuśniak Mazowiecki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    25 dkg
  • kwas z kapusty

    0.5 l
  • grzyby suszone

    3-4
  • marchew

    1
  • pietruszka

    1
  • kapusta kwaszona

    0,5 kg
  • mięso wieprzowe

    20 (np. łopatka)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wszystko w 2 litrach wody. Można dodać do tego poszatkowaną cebulę. Mięso i grzyby wyjąc po ugotowaniu i pokroić w drobną kostkę i wrzucić do wazy.. Kapuśniak można doprawić zasmażką z mąki i tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

leonkot

20.10.2011 12:49
nigdy takiego nie robiłam a wygląda pysznie

bercik1

03.10.2011 21:02
Wspaniały

magduś83

30.06.2011 01:02
wszyscy chcą spróbować \"... do utraty tchu,zmysly postradać bezpowrotnie,.. choćby raz , jeden raz ...\"

Margo1

30.05.2011 17:03
pyszny

Margo1

30.05.2011 17:03
pyszny

szajba2

07.04.2011 17:12
chętnie zjem

Tika4444

27.02.2011 18:55
ciekawy przepis

jasiek

22.02.2011 02:22
lubię taki

Bart

13.02.2011 14:49
kapuśniaczek pycha

Barbara55

07.02.2011 15:29
dobry mimo że mazowiecki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat