Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
mąka
majonez 4 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
pieprz
sól
sok z cytryny 1 szt
cebula 2 szt
masło

Przepis i sposób przygotowania na: karp z sosem czosnkowym

karpia oprawić i pokroić na kawałki , skropić sokiem z cytryny , posolić, popieprzyć, obłożyć plastrami cebuli i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Majonez wymieszać z czosnkiem i doprawić do smaku. Karpia obrać z cebuli obtoczyć w mące i smażyć na wolnym ogniu na maśle. Usmażonego karpia podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 12.11.2012 10:22
karpia z takim sosikiem nie jadłam , będzię wkrótce okazja do wypróbowania
m1monika 10.09.2012 12:53
mi smakuje :-)
kuklik 08.09.2012 14:45
2 rzeczy które lubię
teresa18 02.09.2012 15:46
bardzo aromatycznie podany karp
Zdzisław 02.09.2012 13:45
dobra ryba z sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak