Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafiorówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 szt
marchewka 2 szt
kalafior 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 4 szt
natka pietruszki
ziele angielskie 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól
piepr

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafiorówka

Marchewki i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę. Z udka ściagam skórę, aby zupa była mniej tłusta. Z mięsa i marchewek i pietruszki przygotować wywar. W trakcie gotowania dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować ok 15 minut. Kalafiora podzielić na małe różyczki i dorzucicć do zupy. Gotować do miękkości. Po koniec gotowania doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerze dołozyc po kilka listków natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 10.12.2013 08:28
była smaczna
IZABELA29 09.12.2013 10:27
lubie zupy z kalafiorem
alaaa 07.12.2013 20:27
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak