Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dżem owocowy 4 łyzki
ciasto francuskie 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki francuskie

Rozgrzewamy piekarnik do 180*C
Ciasto smarujemy dżemem, zwijamy w rulon, i tniemy na ok 1,5 cm krążki.
Pieczemy około 15 minut z użyciem termoobiegu na środkowej półce.

*Ślimaki piekłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 02.09.2012 22:31
pysznosci
Cukiereczek13 28.08.2012 09:47
pysznie wyglądają ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak