Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

grzybki marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Grzybki leśne
1/2 kg
woda
2 szklanki
ocet 10 %
¾ szklanki
cukier
1 łyżka
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
do smaku
Sklep Prymat
marchew
wg uznania
cebula
wg uznania
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: grzybki marynowane

Grzyby opłukać, obgotować w osolonej i zakwaszonej wodzie przez 5 min. Wystudzić. Po wystudzeniu przełożyć do słoików dodając marchewkę, cebulę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Z wody, octu, cukru, soli i kwasku cytrynowego przygotować zalewę i zlać słoiki. Pasteryzować 30 min na bardzo wolnym ogniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 02.11.2011 18:21
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak