Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady z szynki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 150 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
szynka drobiowa 10 plastrów
kukurydza 1/2 puszki
chrzan 1 łyżeczka
jogurt naturalny 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady z szynki

Kroki postępowania

1
Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach wody. Ser wymieszać z jogurtem, dodać kukurydzę i chrzan oraz rozpuszczoną żelatynę.
Krok 1 - Rolady z szynki foto
2
Farsz doprawić solą i pierzem i dokładnie wymieszać. Farsz nakładamy na szynkę i zawijamy.
Krok 2 - Rolady z szynki foto
3
Przygotowane rolady odkładamy do lodówki na około 1,5 godziny.
Krok 3 - Rolady z szynki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 06.10.2012 20:44
bardzo lubię chrzan do wędliny, więc roladki wyśmienite :)
kuklik 01.09.2012 12:16
świetne
Beatris 30.08.2012 15:14
Z chęcią zjadłabym chociaż jedną.
stokrotka 27.08.2012 16:45
pyszne
Konczi 27.08.2012 16:11
Lubię roladki chrzanowe :)
niedozywiona 27.08.2012 16:09
robię bardzo podobne ale bez kukurydzy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak