raki duszone

raki duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

raki ugotować w osolonej wodzie z kminkiem i jarzynami włożyć do 10 dag masła roztopionego wraz z drobno posiekaną nacią pietruszki posolić i dusić pod przykryciem po 8-10 minutach dodać parę łyżek smietany i 1 szklanke białego wina.dusić tak długo aż raki poczerwienieją.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Maryś1

04.08.2010 14:15
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat