Zupa minestrone z cukinią i ziołami

Zupa minestrone z cukinią i ziołami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron drobny

    kilka łyżek
  • marchewka

    1 duża
  • oliwa

    2 łyżki
  • seler

    1 mały
  • czosnek

    2 ząbki
  • Kucharek na lato

    do smaku
  • rozmaryn

  • bazylia świeża

  • oregano świeże

  • grzanki

  • Chili płatki - młynek

  • cukinia

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć i zetrzeć na grubej tarce.
Na patelni rozgrzać oliwę i udusić cukinię.
Na koniec wcisnąć czosnek i razem chwilę poddusić.
Zagotować wodę z dodatkiem przyprawy warzywnej, dodać startą na grubej tarce marchewkę i seler - gotować 10-15 minut pod przykryciem.
Wsypać suchy makaron i gotować kilka minut, aż zmięknie.
Na końcu dodać uduszoną cukinię i świeże zioła - zagotować krótką chwilę.
Doprawić pieprzem i chili.

podawać z grzankami.
Można zupę zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

06.11.2015 18:54
szkoda, że nie mam cukinii

foczka-ks

07.05.2015 16:44
ciekawe połączenie składników

Bernadeta1

23.08.2012 14:57
Podziwiam Twoje pomysły - smaczne.

Habibi

20.08.2012 16:33
Odmian minestrone jest tyle, ilu kucharzy... A to mój autorski przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat