Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta cebulowo-jajeczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 4 sztuki
jajko 8 sztuk
majonez tradycyjny 4-5 łyżek
sól 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pasta cebulowo-jajeczna

Kroki postępowania

1
Na wstępie zaznaczam że na zdjęciu znajduje się 11jaj- osiem jaj kurzych oraz 3 jaja kacze. Gotujemy tylko te pierwsze ( kacze były mi do czego innego potrzebne). Do garnka wlewamy wodę, solimy i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy surowe jaja i gotujemy na twardo.
Krok 1 - pasta cebulowo-jajeczna foto
2
W między czasie cebule myjemy i obieramy. Kroimy na desce w jak najdrobniejszą kosteczkę.Wrzucamy do szerokiej miseczki. Gdy jaja ostygną,obieramy i kroimy na drobniutko.Dorzucamy do cebuli.Mieszamy wraz z majonezem.Ja użyłam 5łyżekmajonezu,ale można dodać więcej.
Krok 2 - pasta cebulowo-jajeczna foto
3
Gotową pastę smarujemy na kanapkach.
Krok 3 - pasta cebulowo-jajeczna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 14.08.2012 21:13
Pastę takową uwielbiam,ale interesuje mnie to co piszesz o gotowaniu jajek.Otóż,jeśli wrzucisz jajka do wrzącej wody to wg. mnie pękną na bank.
ziutula
ziutula 14.08.2012 11:10
lubię takie pasty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak