Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszanką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 600 g
cebula czerwona 2-3 szt.
smalec 2 łyżki
majeranek do smaku
czosnek 2-3 ząbki
chili w płatkach do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszanką

Na patelni stopić smalec, dodac posiekaną cebulę i majeranek - smażyć, aż cebula będzie rumiana.
Wcisnąć czosnek, dodać sporo pieprzu i chili w płatkach.
Kaszankę obrać z osłonki, pokroić, włożyć na patelnię i smażyć, aż kaszanka zmięknie i połączy z cebulką.
Farsz ostudzić.
Ciasto rozwałkować i wyciąć szklanką krążki - faszerować kaszanką i dokładnie sklejać.
Gotować w osolonej wodzie.

Podawać ze stopioną słoniną lub boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 15.08.2012 17:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak