Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 duża
fasolka szaragowa 20 dag
parówki cienkie 2 szt
pieczarki 20 dag
pomidory 2 duże
przecier pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
pieprz
sól
papryka mielona
papryka 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Dodać umytą, obraną i pokrojoną fasolkę. Chwilę smażyć, wlać szklankę wody i gotować 5 minut.
Krok 1 - Leczo foto
2
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i dodać do cebuli. Wrzucić listki laurowe
Krok 2 - Leczo foto
3
Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki i dusić pod przykryciem do miękkości warzyw. Parówki pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju i dodać do warzyw
Krok 3 - Leczo foto
4
Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku.
Krok 4 - Leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 25.07.2013 09:24
Świetne to leczo :)
jeta72 06.05.2013 15:09
uwielbiam :-)
Pani Domu 11.02.2013 21:09
apetyczne, zdrowe i kolorowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak