Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serkiem topionym

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa gulaszowego wieprzowego 500 g
serka topionego ( użyłam Gouda 200 g
cebula 1
czosnku 2 ząbek
jajko 2
suchej bułki 150 g
mleko 2 szk
sól do smaku
ognisty smok do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serkiem topionym

Bułkę namoczyć w mleku, po czym ją odcisnąć.
Mięso, serek, cebulę, czosnek i bułkę zmielić maszynką do mięsa.
Do zmielonych składników dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Formować okrągłe kotlety, panierować je bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
Podawać np. z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 17.11.2016 18:12
Cudownie smakowite:)
jasiek 29.08.2012 09:09
ciekawy ten dodatek
wedith1 26.08.2012 17:35
Fajny pomysł z tym serkiem:)
ZEWA 11.08.2012 20:10
trochę tak i kotlety są bardziej soczyste
SmacznaPyza 11.08.2012 18:02
ciekawa jestem czy czuć ten serek w smaku kotletów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak