Rolada grzybowa

Rolada grzybowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • pomidor

    4 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    3 łyżki
  • jaja

    6 sztuk
  • mleko

    2/3 szklanki
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • grzyby

    25 różne rodzaje
  • natka pietruszki

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę oczyścić, liście rozdzielić, umyć i osuszyć. Pomidor opłukać i pokroić w ósemki. Grzyby oczyścić i drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i podsmażyć, oprószyć mąką i krótko przesmażyć. Wlać mleko i zagotować. Z 5 jaj oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozkłócić z pozostałym jajem, stale mieszając, porcjami dodać do grzybów. Białka ubić na sztywną pianę i razem z natką dodać do masy grzybowej. Blachę wyłożyć pergaminem i natłuścić. Masę grzybową rozsmarować na blasze i piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku. Zrolować, pokroić na porcje, wyłożyć na sałatę i podawać z pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mehia

23.07.2011 19:50
extra

Iwona51

30.03.2011 08:07
smaczne

teresa18

11.03.2011 19:49
ciekawe

owca441

28.02.2011 19:53
pomysłowe

marta0906

15.09.2010 19:48
lubie grzyby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat