Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

morszczuk w sosie śmietanowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet zmorszczuka 50 dkg
mąka 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat łyżka
śmietana 18-procentowa 1 szklanka
Musztarda miodowa Prymat łyżka
sól, pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: morszczuk w sosie śmietanowym

filety opłukać,obtoczyć w mące,odsączyć z nadmiaru wody,doprawić solą i pieprzem,usmażyć na oleju.przełożyć do naczynia żaroodpornego.przygotować sos śmietanowy;śmietanę dokładnie połączyć z ziołami,roztartym czosnkiem i musztardą.gotowym sosem polać rybę i zapiec ok.15 min.w tem. 180*c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 17.12.2014 11:19
fajny pomysł
malaczarna23 11.11.2011 15:23
szybki i dobry sposób na rybkę
Kate131 18.04.2011 07:36
ciekawy
annamariakowalczyk3 27.07.2010 06:20
lubię ryby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak