Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rurki z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 sztuka
śmietana kremówka 1/2 litra
cukier waniliowy 1 sztuka
utrwalacz do bitej śmietany 2,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: rurki z bitą śmietaną

utrwalacz do bitej smietany to np śmietan fix.

W cieście francuksim wycinamy paski. Takie paski owijamy wokól wymsrowanych tłuszczem specjalnych foremek. następe obtaczamy w cukrze krysztale. Wykładamy na blachę z papierem do pieczenia i pieczemy około 20 minut. Pzoostałe składniki to nadzienie. Łączymy je ze sobą i ubijamy na puszysta masę. a następnie już wyjęte z foremek rurki wypełniamy nią. Ja za pomoca strzykawki:) Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 06.07.2013 14:36
rewelacja:)
Magda60 29.06.2013 14:15
smakowicie wygladaja, rewelacja
alaaa 22.12.2012 15:58
z francuskiego nie robiłam ale wypróbuję bo to szybko i łatwo
Botwinka 03.10.2012 19:21
uwielbiam
Renataj 28.09.2012 08:15
Pyszne i apetyczne.
Kuchareczka2 09.09.2012 20:57
smak dzieciństwa uwilebiam je
Elżbieta17 21.08.2012 15:08
rewelacja:)
Papryczka 19.08.2012 14:49
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak