Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paella z krewetkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1/2 sztuki
krewetki 300 gram
cebula 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
schab 2 plastry
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
fasolka szparagowa zielona 100 gram
jogurt naturalny 150 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ryż brązowy 2 woreczki

Przepis i sposób przygotowania na: paella z krewetkami

1. Rozpuszczamy pół kostki rosołowej w litrze wody, dodajemy krewetki i gotujemy 5 minut.
2. Gotujemy ryż do miękkości.
3. Na patelni mocno podsmażamy poszatkowaną cebulę i pokrojoną paprykę.
4. Tniemy w kostkę 2 grube plastry schabu i dorzucamy na patelnię, dodajemy krewetki odsączone z wywaru.
5. Gotujemy fasolę i dodajemy na patelnię razem z groszkiem i kukurydzą odsączonymi z zalewy oraz sól i pieprz do smaku.
6. Dusimy wszystko ok. 20 minut.
7. Dodajemy ryż i całość chwilę podsmażamy.
8. Podajemy w miseczkach z dodatkiem jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wulkanxd 11.08.2012 17:17
super
hahanka 07.08.2012 22:10
koniecznie spróbuj, dobra paella to raj dla podniebienia
pacpaw 06.08.2012 22:48
zmiksowałaś. i mięsko, i owoce morza. A paella jest w mojej kuchni nie gościła
Monika-twin 05.08.2012 09:16
mniam,pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak