Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowana cukinia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2 kg
sól
pieprz
oliwa
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowana cukinia

Kroki postępowania

1
obieramy cukinię, kroimy na kawałki i marynujemy w przyprawach (sól, pieprz, czosnek, majeranek i oliwa z oliwek) minimum 3 godz. najlepiej całą noc.
Krok 1 - Panierowana cukinia foto
2
Przygotowanie panierki jest bajeczni proste wystarczy rozbełtane jajko z solą, a w drugiej misce bułka tarta, maczamy w jednym póżniej w drugim
Krok 2 - Panierowana cukinia foto
3
Smażymy na dość dużej ilości oleju do czasu, aż panierka się zarumieni, smacznego
Krok 3 - Panierowana cukinia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hahanka 03.08.2012 13:28
dobry pomysł na cukinię
rutynka 03.08.2012 13:25
przepyszna:)
Cukiereczek13 03.08.2012 13:13
tzn, cukinię :) przepraszam za pomyłkę :)
Cukiereczek13 03.08.2012 13:13
uwielbiam kiwi w kazdej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak