Mięsne oponki

Mięsne oponki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • majeranek

  • sól

  • pieprz

  • majonez

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone dajemy do dużej miski . Bułkę moczymy w odzie -odciskamy i dodajemy do mięsa. Cebulę siekamy czosnek przepuszczamy przez praskę . Dodajemy majonez ,majeranek sól i pieprz do smaku . Wyrabiamy masę . Odstawiamy do lodówki na ok 20 min . Formujemy kulki spłaszczamy je i robimy palcem dziurkę na środku . Obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agaK.

02.08.2012 18:14
mniam:)

EWI

02.08.2012 08:58
mniam

ewka1978

02.08.2012 08:01
świetny pomysł

Agiatis

02.08.2012 07:44
Bardzo fajny pomysł;)

iwa643

02.08.2012 07:32
polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat