Naleśniki na ostro

Naleśniki na ostro

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • jaja

    2 szt
  • mąka

    2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • ketchup

  • olej do smażenia

  • wędlina

    1-2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • żółty ser starty

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka, jajek i mąki przygotowac ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany i posolić je do smaku. Do ciasta dodać posiekana cebule, wędlinę i ser i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe polane ketchupem. Jeśli nie mamy sera możemy dodać tylko wędlinę i cebulę. Ilość wędliny jest dowolna - im więcej tym lepsze naleśniki. Jeśli chcemy to do ciasta możemy też dodać przyprawę do pizzy lub bazylie, oregano albo zioła prowansalskie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

21.06.2012 20:21
super

manaika

19.06.2012 16:21
tak jeszcze nie próbowałam

Mati13

18.06.2012 20:57
apetyczne

jeanette_v

10.05.2012 10:50
Super!

Grazyna0211

26.08.2011 14:41
smaczne!

Babciagramolka

11.04.2011 21:33
Lubię naleśniczki na ostro ( bardziej niż na słodko )

Mati13

30.03.2011 12:01
super!

mala2021

06.02.2011 17:44
dobry sposób na \"pożądki w lodówce\" ;)

SmacznaPyza

19.10.2010 11:37
dobry pomysł na wykorzystanie resztek wędliny i serów z lodówki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat