Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy w delikatnym sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dkg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
cebula
olej do smażenia
bułka 1/2
sól
pieprz
bulion 1/2 litra
przecier pomidorowy 1 łyżka
mleko 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy w delikatnym sosie pomidorowym

Umyte i osuszone mięsko kroimy razem z obraną cebulką i mielimy maszynką do mięsa. W między czasie do mleka dajemy bułkę i czekamy, aby całkowicie zmiękła. Później ją dokładnie odciskamy. Do mięsa dodajemy jajko, bułkę oraz przyprawy. Wyrabiamy ciasto, formujemy klopsy i pieczemy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Bulion gotujemy dodajemy koncentrat i 1 łyżkę mąki wymieszaną w małej ilości wody. Wszystko gotujemy, doprawiamy do smaku i dajemy upieczone klopsy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.04.2013 14:29
też bardzo lubię takie klopsy
Ewelina38 10.12.2012 18:55
bardzo mi takie smakują
Wacław 09.12.2012 10:51
pyszne danie !
agataw1990 26.08.2012 20:57
pyszne
Wafelek2601 03.08.2012 09:50
Wprost uwielbiam
parysek10 01.08.2012 11:36
muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak