Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na czosnku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 300 g
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki
sól
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na czosnku

Fasolkę szparagową, myjemy w zimnej wodzie i oczyszczamy i odcinamy końcówki, w garnku gotujemy około 1,5l wody solimy - fasolkę wrzucamy na wrzącą wodę i dodajemy 2 łyżeczki czosnku granulowanego. Na patelni roztapiamy masełko, dodajemy szczyptę soli i dwie szczypty czosnku - wymieszać, dodać bułkę tartą. Fasolkę odcedzić, przełożyć na miskę i polać bułką. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 11.11.2012 12:52
odstraszacz wampirów - piękne kolorki
Anio?eczek 31.08.2012 16:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak