Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja maszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 5 szt
koperek 1 łyzka
majonez 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
masło do smażenia 0,25 kostki
byłka tarta 0,5 szkl
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja maszerowane

Ugotowane jaja w skorupach przekrajamy na pół, małą łyżeczką wydrążamy wszystko ze środka i przemielamy przez maszynkę. Dodajemy koperek i majonez, przyprawiamy do smaku i mieszamy. Masę spowrotem wkładamy w skorupki, maczamy w roztrzepanym jaju i bułce tartej, a następnie smażymy na maśle. Gdy przestygnie gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 29.07.2012 09:39
świetne ! Takie po prostu uwielbiam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak